Alexander

                                  Äventyrsveckan Sofia Nordin

 

Det börjar med att en person som heter Amanda som har medel långt hår, är tolv år och går i 6:an. Det är hon som berättar den här historien.

 Klassen står och väntar på bussen till Äventyrsveckan i Värmland. Philip har kort hår, är tolv år och går i samma klass som Amanda. Han och hans kompisar springer runt. När han helt plötsligt går och säger:

-          Snygg rygga, har du hittat den i containern eller? säger han som vanligt.

Philip är mobbaren i klassen. Han mobbar Amanda jämnt. Sen kommer bussen, Amanda går och sätter sig längst bak. Senare så pratar de om vad som är det bästa märket på chips. Först var det: Estrella med tio röster, Pringles med sju röster, OLW med sex röster, Lantchips med fyra röster, Coops chips med två röster sen sist men inte minst ICA:s chips med en röst.

När de kommer fram så ska de gå till sina hus. Man fick bestämma vem man ville sova med. Amanda sover med tre andra tjejer. Emelie, Amira och Saga. De berättar spökhistorier för varandra på kvällen.

Nästa dag så kommer bussen. De ska åka till en flod för att paddla kanot. De blir i två grupper. Barnen ska paddla och styra.  Ledarna hjälper till så att dom inte ramlar i. Det börjar bra men sen börjar ledarna att se oroliga ut för att forsen börjar bli lite starkare. Plötsligt åker Amandas kanot i en stock. Sen krockar kanoterna . Amanda och Philip ramlar ur och åker med strömmen. Philip håller på att drunkna men Amanda räddar honom. Sen får de klara sig själva. På natten så sover de i en gran.

Nästa dag kommer Amanda och Philip till ett gammalt hus. Huset var flera hundra år gammalt och en del av taket och väggen hade ramlat ner. Där bodde de i fyra dagar. När de åt fisksoppa så hörde dom ett ljud. Dom slängde ner tallrikarna när dom hade ätit upp. En sjukvårdare kom och kollade så att de var okej. Sen fick de åka hem i helikoptern.

Jag ger boken 2 stjärnor. För att jag inte tyckte boken vara så bra. Det som var bra mad boken var att boken handlade om att man inte ska mobba andra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− åtta = 1

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>