Nora

Recension : Äventyrsveckan

Författare : Sofia Nordin!

Huvudpersoner: Amanda: snäll och omtänksam men har inga vänner. Hon blir mobbad av Philip och känner sig inte trygg i klassen.

Philip : Han är klassens mobbare. Han mobbar Amanda för allt hon gör och tycker.

Bipersonerna är Amandas familj : Sebastian , mamma och papppa.

Fröken och klassen:

Boken börjar med att klassen ska åka på klassresa och de står och väntar på bussen. När de ska lägga in väskorna i bussen säger Philip: Har du hittat din väska på soptippen eller ?

Amanda tittar tveksamt på sin väska och fattar inte riktigt vad som ser så fult ut. De kliver in i bussen och Amanda sätter sig som vanligt ensam. Hon trodde att hon skulle få sitta bredvid någon men sen såg hon att det var mer platser än vad det var elever. Så hon fick sitta ensam.

Det som händer i boken är att hela klassen ska åka och paddla, de kör in i en stock och alla trillar i vattnet. Alla klarar sig iland utom Amanda och Philip. De håller på att drunkna men klarar sig med hjälp av sitt sammarbete. De måste leva tillsammans i ett öde-hus som de hittat i skogen.

När de hör helikopter ljudet kastar de allt dom har i händerna och rusar ut. En man kliver ut ur helikoptern och frågar hur de mår och om de har några skador eller så. Sedan hoppar de in i helikoptern men då Amanda vill hämta någonting . Hon går in i huset och tänker ta med sig sakerna som hon hittat i lådorna och skåpen. När hon tänker ta sakerna känner hon att det är fel. Hon lägger tillbaka sakerna och går ut i helikoptern igen. De åker tillbaka till klassen och sen var det slut.

Det var faktiskt ett ganska väntat slut men jag tyckte att de skulle förklara och berätta mer.

Jag tyckte boken var ganska bra faktiskt. Det som var bra var att dom sammarbetade och överlevde. Det dåliga var att det var ett väntat slut , jag tyckte att det skulle hända något oväntat eller någonting. Jag ger boken 2 av 5 poäng !!!!!

AV : NORA HÖÖGH! <3

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


9 + tre =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>