Emil

 Huvudpersoner är Amanda och Philip. Amanda går i 6:an och många i hennes klass retar henne. Philip går också i 6:an och han är en av de största mobbarna.

Den här boken börjar med att Amanda och hennes klass ska åka på klassresa i Värmland. På vägen dit pratar alla i klassen om vilken chipssort som är bäst. Estrella vinner. Första dagen ska alla i klassen åka ut på flottfärd. De har en man som leder hela gruppen och han heter Göran. Klassen åker i väg på flottfärden. När de har åkt en liten stund börjar ledarna se lite oroliga ut. Och plötsligt så hamnar Amanda och Philip i vattnet. De tar sig in på en liten strand. Båda är jätte trötta och kalla. Men de vet hur de ska hålla sig varma och hur de ska sova. Båda samlar ihop en massa granris och lägger i en hög så att de kan sova på det. Efter någon dag så hittar de ett hus som först verkar lite kusligt. Sen vågar de sig in och efter ett tag så hittar de en massa filtar och sånt där. Och det var en spis där så de kunde laga mat. Precis som jag hade tänkt så blev de räddade i slutet.

Jag tycker att boken var sådär mest för att man inte fick veta så mycket vad som händer i slutet. Något som var bra var ett den blev bättre och bättre ju längre. Från mig så får den boken 2 av 5.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


8 − = sex

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>