Felicia

Äventyrsveckan

Den här boken handlar om en tjej som går i 6:an. Hon heter Amanda. När hon är i skolan blir hon inte behandlad så bra och hon är inte så populär. En kille i hennes klass heter Philip och han är elak mot Amanda och säger onödiga komentarer. Hennes familj består av mamma, pappa och lillebror Sebastian. Några klasskompisar är Vanja, Sissel, Olivia och Emelie. Emelie är en snäll tjej men när Amanda frågar om att få vara med vill hon helst inte men hon vill inte vara elak och säger ja.

 Amandas klass ska ut på utflykt till ett ställe som heter Äventyrsveckan. En dag ska hela klassen ut på flottfärden. När de åkte ut med flottarna blir det väldigt strömt så det blir väldigt svårt att styra. Då ramlar Amanda ur flotten och sen såg hon ju någon i vattnet och det var Philip. Då simmar de in till land och sen såg de ett hus som de kan sova i. Sen letar de efter mat.

 Under de dagarna de är där så löser det olika problem och lägger ut stenar på en sluttning där det står SOS och de hänger upp flyttvästar i träd. Sen efter några dagar när de sitter och äter mat hör de något utanför. De springer ut för att se vad det är och det är en helikopter. De blir jätteglada! Sen följer de med helikoptern och när de landar ser de fröken springandes mot dem. Sen får de en jättestor kram. Fröken frågar hur det har varit och då sa Philip att Amanda är bra att ha.

 Jag tyckte att boken var tråkig i början sen blev den bättre. 3/5 får boken av mig.

Boken är skriven av: Sofia Nordin.

Av: Felicia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ sex = 13

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>