Elin

Äventyrsveckan

Av: Sofia Nordin

Det är en väldig bra, spännande och en väldigt lärorik bok. Temat i boken är ”överlevnad” och ”alla är lika mycket värda”. Det handlar om Amanda och Philip som snart ska börja 7;an. Amanda är mobbad i skolan, speciellt av Philip. Philip är den där kaxiga i skolan.  I den här berättelsen ska klassen åka på klassresa.

 

Ingen vill sitta bredvid Amanda i bussen och ingen vill dela våningssäng med henne heller. Amanda frågar snällt Emelie om hon vill dela våningssäng med Amanda och Emilie svarar ja för att vara snäll.

 

Lägerledarna ger alla elever en överlevnadsask. Den innehåller; en kondom, en ask tändstickor, en fiskekrok, en bit fiskelina, ett litet blysänke till fiskelinan, fem druvsockertabletter med citronsmak, fem konstiga tabletter, som kan rena vatten, en synål och en bit tråd, en steril kompress och ett värmeljus. De ska paddla i gummibåtar. Men Amanda och Philip tappar bort klassen och får ta sig i land. Det blir mörkt och sent när dem är i land.  De sover under en gran med granris som täcke. De blir vilsna och vet inte vart dem ska gå på morgonen. De hittar efter ett tag ett litet hus som dem bor i.

 

Slutet var ganska uppenbart och öppet. Jag hade redan räknat ut vad som skulle hända. Jag skulle vilja veta lite mer om slutet. Jag tycker att man borde få veta mer om Amanda och Philip sedan kanske i början i 7:an eller en hel bok till som handlar om när dem går i hela 7:an. Betyget av mig blir 3/5.

/Elin Ejerfeldt

 

En reaktion på “Elin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


6 − fem =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>