Evelina

    Äventyrsveckan

Jag har läst boken Äventyrsveckan av Sofia Nordin.

Den handlar om en klass som går i 6:an som ska på klassresa i Värmland. På bussen dit börjar de prata om vilken chips-sort som är bäst. De kommer fram till att Estrella är den bästa chips-sort. Amanda som är huvudperson, brukar nästan aldrig ha någon att vara med. Men hon är van vid det nu. Philip går i Amandas klass och är kaxig och elak.

Amanda sover med Emelie, Amira och Saga. De hade fått välja själva. Amanda hade känt klumpen i magen när fröken sa att de skulle få bestämma själva. På kvällen sitter Amanda, Amira, Saga och Emelie och berättar spökhistorier för varandra och äter godis. Alla somnar en efter en. Andra dagen när de äter mat kommer Philip fram till Amanda och säger att hon äter som en gris. Amanda vågar inte äta något mer efter det. På eftermiddan ska de åka gummibåt i älven. Då händer det som inte får hända. Amanda och Philip ramlar ur båten. Då börjar äventyret.

Boken är lite äventyr/överlevnad. Mycket handlar om liv och död. Kommer dom bli hittade. Kommer hålla sams. När det var två kapitel kvar kunde man lista ut att de skulle bli räddade. Det är ett öppet slut. Man får inte veta vad som händer efter de blivit räddade.  Jag tycker att boken var sådär. Nära dålig. Man får liksom inte lust att läsa nästa kapitel direkt. Det är en rätt så vanlig bok. I betyg i stjärnor så ger jag den 2 stjärnor av 5 stjärnor.

 

 

Recension av: Evelina

En reaktion på “Evelina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


fyra − 3 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>