Vilma

Äventyrsveckan Sofia Nordin (:

Boken handlar om Amanda och Filip. Amanda är en omtänksam person som ofta är glad och vill vara med. Filip är glad men ibland är han jätte dum mot Amanda som blir ledsen då.

Boken börjar med att de ska åka på en äventyrsvecka i vildmarken.  De ska paddla kanot och de kommer till en fors och då ramlar de ur och det är jätte kallt i vattnet.  Amanda ser Filip som ligger i en båt och Amanda ropar på honom. De måste ta sig upp på stranden. 

De tar fart och med ett hopp så är de äntligen uppe på stranden. Amanda säger: Är vi uppe? Är det sant? De ligger på stranden och hämtar tillbaka andan.  

Sen vandrar dem upp i skogen. När det börjar mörkna så tar de och bryter av granris och lägger på marken och över sig och somnar. Nästa dag hittar de ett hus mitt ut i ingenstans men dem går in i huset och tittar vad som finns.

Fast Filip tvekar lite men han sa att han hade sett på en skräck film som det hade varit i ett sådant hus som det här och dödat personer i. Amanda går in först och dem hittar en säng som dom lägger sig i.

 Nästa dag så letar Amanda lite i huset och hittar kastruller och ved. Hon går ut och kollar om det finns något ät bart. Hon hittar brännässlor och lite prydnadslök. Dom ser en bäck med vatten som har runnit igenom sand så det är helt rent vatten. Hon ställer en kastrull där och det droppar på.

Dom sätter upp flytvästar i ett äppelträd och hoppas på att någon ska se de. Två dagar senare hör dem världens oljud. Det är en helikopter ropar dem. Dom springer in och packar ihop allt. Så åker dem hem till sina hem.

Jag tycker boken var ganska bra från 1-5  och den får betyget 3 av mig!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ sex = 14

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>