Maja

Äventyrsveckan

Av: Sofia Nordin.

Boken handlar om Amanda och Philip som båda två går i sexan. Hon, Philip och hennes klass ska åka på klassresa i Värmland. Amanda är mobbad sedan ett bra tag tillbaka, och varje dag får hon nya spydiga kommentarer och konstiga blickar på sig. Philip, som är klassens mobbare sätter jämt nya pikar i Amanda och gör allt för att Amanda ska känna sig otrygg och ledsen. Amanda har dock vant sig vid det. Men det är ju aldrig kul att få taskiga kommentarer vällande över sig. 

Amanda och mobbaren Philip hamnar i samma båt under forsränningen. Det är mer vatten än vanligt och en stor stock har ramlat mitt i forsen och det går snabbt. Philip och Amanda ramlar i vattnet och hamnar under stocken och kommer upp på andra sidan än vad dem andra är på, och ledarna förstår inte att Amanda och Philip är borta..

De tar sig i land och börjar sin kamp med att försöka överleva. De lever på vattnet från forsen, nässlor, kirskål och andra saker dem hittar i naturen.  De bor dem första nätterna mitt ute i skogen. Men hittar sedan ett litet förfallet hus som dem bestämmer sig för att stanna i. Där finns det en massa saker som dem kan använda. Filtar, kastruller, en liten sjö dem kan fiska i, kläder och mat. Där stannar dem tills räddningstjänsten/patrullen kommer.

 

Jag tycker att denna bok var väldigt bra, den var spännande och rolig. Det hände en massa nya saker hela tiden. De enda negativa sakerna var att man förstod ganska lätt hur det skulle sluta. Och att slutet var så kort. Det sa poff, och så var det slut. Det var lite synd, för den hade kunnat bli så mycket bättre om slutet hade varit lite längre. Men annars tycker jag att boken var superbra! Jag skulle vilja att det fanns en uppföljare till denna bok. Där man kanske kan läsa om hur det gick för Amanda efter Äventyrsveckan och om hon fortfarande blir mobbad utav tjejgänget, Philip och alla dem andra. 

Betyg: 4/5

/ Maja 6a

En reaktion på “Maja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


sju + = 10

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>