Emilia

Recension: Äventyrsveckan

Bokens huvudperson är Amanda. Hon går i 6:an och blir mobbad i klassen hon går i. Hon är typ alltid ensam och känner sig ofta dum. Den som mobbar henne mest är en kille som heter Philip. Han kommer med dumma komentarer och får de andra med sig. Den enda i klassen som är någorlunda snäll är Emelie. Hon tycker inte heller om Amanda men hon säger inget om hon sätter sig bredvid henne.

Boken börjar med att klassen ska åka till Värmland på klassresa. De står på skolgården och väntar på bussen. Amanda står ensam och ser på de andra. Då kommer Philip med dumma komentarer om hennes ryggsäck men ingen märker något. I bussen sitter hon själv och ingen bryr sig om henne. Men på kvällen får hon får engångs skull vara som de andra, hon är med och skrattar och pratar med de andra tjejerna och har jätte roligt. Men dagen därpå är allt som det brukar vara och hon blir mobbad. Den dagen är klassen på forsränning, men det har regnat och det är väldigt mycket vatten. Alla trillar ut ur kanoterna och Amanda och Philip åker iväg från de andra och hamnar ute i skogen. De går längre in i skogen och när de sovit någon natt ute i skogen hittar de ett gammalt hus. De stannar där och efter ett tag blir Philip riktigt trevlig och snäll. De hittar några gamla kläder och andra saker som är kvar efter de som bott där en gång i tiden bl a några gamla grytor och stekpannor. Amanda har varit ute med sin familj mycket i skogen så hon vet om vad man kan äta. När de har varit där i några dagar och de sitter och äter kommer det en helikopter flygande och de som är i ser dem och tar med dem till lägerplatsen. När de landat kommer fröken springande mot dem. Hon frågar hur de haft det och Philip säger att de haft det bra och att Amanda är bra att ha hon.

Jag tycker att boken var ganska bra och jag känner själv igen mig på vissa saker. Jag skulle vilja ändra på slutet för jag tycker att klassen skulle vara där och inte bara fröken. Jag skulle vilja veta mer om vad som hände när de hade blivit hittade. Jag tycker att det var bra att det var med lite gammalt, det här med kläderna och huset.

Författaren till boken är Sofia Nordin           Skrivet av Emilia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


2 + två =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>