Vecka 21

DSCF1340 DSCF1342 DSCF1347 DSCF1349På tisdagen så var vi på Skogens dag på I2.

Där fanns det många olika stationer som vi gick till. Vi fick smaka kolbullar, lära oss om hur man släcker en brand på en annan människa, gå en ”hitta-vilse”-stig och lära oss mycket annat som handlar om skogen här i Värmland. Vi cyklade dit med 6b och det gick jättebra. Vi delade in oss i 4 grupper också så fick vi en egen ledare: Sara, Lisbeth, Sofie eller Sebastian. Vi grillade korv till lunch.

 

I torsdags försökte vi skypa med Grace och barnen i Bagamoyo i Tanzania men det gick tyvärr inte så bra. Det var nog strömavbrott för vi fick ingen kontakt. Men 6B kunde skypa sen när vi var på idrotten.

Den här veckan har vi haft Sofie i klassrummet både onsdag och fredag för då har Sara jobbat med alla våra betyg!

DSCF1359Det har också varit rockringstävling för hela skolan. Emilia, Elin och Alexander gjorde ett bra jobb för 6A men det räckte inte riktigt hela vägen till vinst. Det blev Elin i femman som vann tillsist!

Vi åkte på vår första och sista klassresa på fredagen. Den berättar vi mer om nästa vecka!

Vecka 20

DSCF1331

Alla hjälptes åt att laga lunchen!

På fredagen den 17 maj åkte vi ut med Solbussen. Vi åkte till Lungfors-ravinen vid Filipstad och där hade vi jättekul! Till lunch lagade vi kycklingwook med nudlar och det var riktigt gott. Det var många som ville vada till den lilla forsen trots att vattnet inte var särskilt varmt. Innan vi åkte tillbaka körde vi dunken och nästan hela klassen var med =)

Vi hade en jättebra dag med sol och värme! Mer bilder kan ni titta på under fliken ”Skolarbeten”.

DSCF1300

Här ser ni en sugrörsbro med mycket hållbar konstruktion!

Tidigare under veckan har vi jobbat med teknik och då fick vi bygga broar med hjälp av sugrör och häftmassa. Broarna skulle hålla för minst ett hekto. Antons och Filips bro höll för 1,4 kg! Vi har också sett några filmer. Mer bilder under fliken ”Skolarbeten”.

 

 

 

Vi har också skrivit på ”Huset”. De flesta är klara med kapitel 6 och har börjat skriva på kapitel 7. Sen har vi avslutat arbetet i religion med en frågesport och en samarbetsövning.

/Oliver & Alexander

V.18

Den här veckan har vi jobbat med geografi väldigt mycket för att vi har haft nationella prov i geografi. Nu har vi har haft vårat sista nationella prov för i 6:an! Alla har verkligen kämpat jättemycket! Nu blir det inga mer nationella prov förrän när vi går i 9:an.

Det var Victor och Arvid som höll i idrotten. Då körde vi ”dodch-boll”, ”fotbollskiller-boll”, moroten och madrass- fotboll.

Oscar och Albin har fyllt 13 år den här veckan och båda fyllde år när vi hade nationella prov.

Vi har jobbat med enpunktsperspektiven på bilden och alla håller på att bli klara.

AV: Vilma & Evelina