Vecka 7! <3

Den här veckan har vi jobbat med bland annat Matte, Engelska, Svenska. Vi har repeterat länderna i Norden och vi har tränat på att skriva brev på engelska. Vi fortsätter och läser i Fröken Europa. Den är spännande och bra!

Vi berättade om svenska djur på engelska för barnen i Tanzania.

Klassrummet och barnen i Bagamoyo i Tanzania

 

 

 

 

 

 

Vi har skypat med Tanzania. Några i klassen berättade på engelska om svenska djur och vi visade barnen i Tanzania bilder på varg, lodjur, älg, björn, ekorre och rådjur. Barnen i Tanzania visade olika föremål och berättade om dom. Vi fick t ex se en sorts mortel.

Obi från Tanzania var med i vårt klassrum och svarade på våra frågor.

Här är fotografen och reportern från VF.

 

 

 

 

 

 

 

Vi fick besök av en reporter, Michaela och en fotograf från VF. Så nu är vi med i tidningen i en artikel igår och på Youtube! Dan filmade i klassrummet när vi skypade.Vi hade också besök av Obi som kommer från Tanzania. Han läser på Karlstads univeristet och vi passade på att prata engelska med honom och ställa massa frågor om hur det är i Tanzania. 

Vilma och Alexander jobbar med bloggen.

Vi  har åkt skridskor på skol-isen både på idrotten och på sista lektionen idag. Det är jättekul att kunna åka skridskor på skolan!

På torsdagen så åkte vi buss till biblioteket och skulle se ”Lost in Africa” men den filmen gick inte att se då så då såg vi ”Storebror”. Vi får se ”Lost in Africa” någon annan gång.

 

Vänliga veckan hade vi den här veckan. Vi fick en lapp som vi skulle fylla i hjärtan för varje gång vi gjorde något bra. t.e.x skottat snö, dukat eller hjälpa till med mat. Vi har också haft olika uppdrag varje dag, t ex att säga något snällt till någon man inte brukar prata med så ofta.

 

Oliver och Emilia har roligt tillsammans med Klara och Alma!

Här övas tekniken!

Oscar och Jacob njuter av en skön avslutning på veckan!

/Elin, Oscar & Sara

Vecka 5

Hej!

Hela klassen är samlad framför web-kameran!

I onsdags skypade vi med barnen i Tanzania och de hade gjort en plansch med bilder på djur som lever där. De berättade om djuren och svarade på frågor vi ställde. Emil Ö frågade hur varmt vädret var på engelska. Ellie frågade hur stor familjen var och sen gick några barn där gå fram och svara.

Alma och Emil presenterar sig och ställer några frågor till eleverna i Tanzania.

Sen åt vi lunch i Rudsskolans matsal som heter Gyllene Gaffeln tillsammans med femmor från Skogsbacke och Kroppkärrsskolan. Efter det fick vi gå på information om franska, spanska och tyska. Mellan två av språken fick vi gå en runda i Rudsskolan och efter rundturen fick vi en varsin bulle och en fesits. Nu ska vi få välja vilket språk vi vill läsa och lära oss i sexan.

Alexander och Ellie presenterar sig och ställer frågor till några av eleverna i Tanzania.

 I svenska och bild har vi jobbat med tecknade serier. Vi har jobbat mycket med våra IUP-mål. I engelska har vi jobbat med My Hobby.

 

 

 

OBS!

Titta och läs under Vi i klassen! i den svarta raden ovanför för vi har gjort egna sidor där!

Av: Felicia och Emilia