Vecka 4

Den här veckan har vi haft två matteprov. På första provet så  räckte det att skriva svar men på andra provet så skulle vi skriva svar och uträkning. Alla har jobbat jättebra!

På engelskan så arbetade vi med kapitlet IN THE COUNTRY/HOBBIES. Där jobbade vi med The Farm. Vi har lärt oss om olika djur och hus på bondgården.  

På geografin så har vi lärt oss mer om Danmark. Vi har också jobbat mycket med våra IUP-mål. Alla ska försöka bli klara innan sportlovet. Vi tränar för fullt på våra mål i matte, svenska och engelska!

I fysik jobbar vi med Luft och Tryck. Först fick vi läsa om luftföroreningar och sen gjorde vi ett arbetsblad där vi skulle interjuva en miljöexpert. Detta fick dom som ville spela upp för resten av gruppen. Vi pratade också mycket om vad vi kan göra åt luftföroreningarna och vi har många bra förslag, bland annat att gå, cykla eller åka buss istället för att ta bilen.

Viktor agerar miljöexpert och Emilia journalist!

Robin intervjuar "miljöexperten" Alexander

Här är det Elin som intervjuar "miljöexperten" Alma.

/Alexander & Sara

 

Första inlägget det här året!!

Starten på det här året har vart bra! Det har varit kul att träffa alla kompisar igen! Förra veckan börja första dagen som vanligt. Vi var på simskola på tordagen! Våran simlärare hette Robin.På fredagen bytte vi slöjdgrupper så dem som hade syslöjd bytte till träslöjd och dem som hade träslöjd bytte till träslöjd.

Den här veckan har vi haft vikarie! Sara har fått åka till Spanien och se hur det är på en spansk skola. Vår vikarie hette Gunilla och var jättesnäll! Vi har börjat med Matteborgen 5b i matte. I engelska har vi börjat med ett nytt kapitel! Vi har vart och simmat två gånger den här veckan! Alla verkar tyckt att det har vart kul!:)

Av: Jacob & Evelina