v.47

Färjestadstjärn

Den här veckan har vi gjort mycket roliga saker. I måndags så startade vi upp ett nytt matte kapitel vikt och volym och ett nytt engelska kapitel som heter Lets learn about USA.  I måndags eftermiddag så gick vi ner till Färjestadstjärnet och tog bilder till ”Water is life”, vårt nya EU-tema. I torsdag var vi på adventsamling i Rudskyrkan. Det var 4:orna som sjöng.

/Emil Ö & Klara

V. 46

 

Här bygger Oscar, oliver och Alma, Nora, Vilma på sina båtar.

Vi började veckan med att ha ett engelska prov. Det handlade lite om grammatik. T. e.x. om Do eller doesn`t. Sedan har vi också börjat på en varsin egan jul berättelse. Sedan samlar vi de till en jul kalender.Samt ett matte prov med lästal.

Jungfrufärd!, för Evalinas, majas och Arvids båt.

På tisdagen åkte gick vi till värmlands musèum. Där skulle vi bygga båtar. Antingen bygga en båt till ett pensionärs par som bodde i skärgården som ska in  till banken på fastlandet. Eller till skärgårdsdoktorn eller till en handlare på skärgården. Det har med ett EU projekt som vi är med i. Det heter ”Vatten är livet.”

 Av: Alma

 

vecka 45

På måndag morgon tittade vi på Defination of dance. Det var tre tjejer och tre killar som dansföreställning. De dansade bland annat bugg och streetdance.Vi fick också lära oss om dansens historia.

Vi hade vikare på torsdagen. Senare på dagen hade vi Vi  i femman. Det är frågor som man ska svara på. Det är en tävling för femmorna i Sverige. Det var spännande tyckte vi.

Efter skolan på fredagen hade vi ett halloween disco. Mellan halv 6 och klockan 7 hade vi för lågstadiet och mellan halv 8 och klockan 9 hade vi för mellanstadiet. Vi hade jätte roligt! Vi tjänade 4600kr till klasskassan.

Av:Oscar och Ellie