V.43

Evelina och Anton på minnespromenaden i skogen.

Den här veckan börjades med FN-samlingen. Den kan ni läsa om under det här inlägget! Sen på tisdag skulle vi gå ut på en minnespromenad och det var början på vårt EU-projekt. Då var vi ute i skogen och kollade efter saker till exempel paraply, pensel, glödlampa och mycket annat.

 

 

En rosa baddräkt i ett träd!

En pensel låg på stigen.

Sen när vi kom tillbaks till klassrummet skulle vi försäka komma ihåg alla grejor och sen lista ut vad alla sakerna hade gemensamt. Vi kom ganska snabbt på att det var VATTEN

 

På onsdagen gjorde vi en brainstorming kring vatten. Vi kom på massor! Och så fick vi svara på några frågor.

Här är en fråga: Hur många procent av vattnet på vår jord är sörvatten?

a) 10%            b) 0,5%              c) 3%

Skriv svaret som en kommentar!

Detta EU-projekt heter Water is life och vi ska hålla på med det ända till 2013. Dom andra länderna som är med är Ungern, Grekland, Polen, Spanien och Turkiet.

 

Mary, hon som hade praktik hos oss i 4an, kom och hälsade på oss nu i veckan! Hon kom för att intervjua några av oss barn och även lärare. Hon ska skriva ett arbete om hur det är att gå i skolan i Sverige och sen ska hon jämföra det med hur skolan är i Libanon. Mary åker till Libanon senare i vinter och sen till våren kommer hon tillbaka till oss och berättar och visar bilder på hur barnen har det i skolan där. Det ska bli jättekul!

Idag ska vi avsluta ett kapitel i engelska Let” go shopping in London” med ett teaparty!

Skrivet av Anton och Felicia

FN-dagen!

Alla femmor sjunger "Peolpe need love".

I måndags i gympasalen firade vi FN-dagen med skolan. Elin och Filip var programvärdar som hälsa välkomna och presentera varje ummer.

Först så läste Alma, Nora och Robin upp dikter som var skrivna av Sanna, Rami och Johanna i Falken 3.

Sen läste Emil och Maja upp en saga som handlar om en räv och en kamel. Vi hade också målat planscher till sagan. Här kommer en förkortning av sagan:

Räven och kamelen skulle ta sig över en flod. Så att de kunde själa mat från en bondgård. Räven brukade alltid sjunga efter han hade ätit upp sin mat. Men kamelen sa: Men då hör ju bonden oss! Men det brydde sig inte räven om.

Så bonden hörde dom. och så sprang räven till floden men kamelen blev fångad av

Målningen av räven gjordes av Oscar och Teddie.

bonden. När kamelen blev utsläppt så frågade räven får jag sitta på din rygg när vi går över floden. Och det fick han. När kamelen var mitt ute i floden med räven på ryggen så sa kamelen: Jag brukar alltid ta ett bad när jag har ätit upp min mat. Då sa räven: Nej! Då drunknar ju jag. Och då så gick de upp och lova att aldrig göra något ont mera.

 

Sen sjöng hela skolan ” Barnens pomp ”

Av: Emil Östlund och Elin Ejerfeldt!

v.42

Den här veckan har vi börjat med ett nytt kapitel i matte. Kapitlet heter Decimaltal.

I engelska har vi jobbat med At the football match. Vi gjorde två olika dramor. En där några jobbade på turist-information och dom andra var turister. Det andra var att den ena jobbade på en leksaksaffär och den andra  frågade t ex How mutch is this?

Vi har även börjat göra planscher till vårat disco! :)

I tisdags så var vi på Ruds parklek och körde en cyckel-bana. Den var rolig!

Av: Jacob och Evelina

 

vecka 40

Hej!

Den här veckan här veckan har vi arbetat med svenska och där har vi fått en ny uppgift som var att läsa och skriva ett brev.  I Engelskan har vi visat upp läxan på ett annat sätt nämligen att tre stycken i taget har fått kommit upp framför klassen och fått läsa en dialog på engelska. Den handlade om hur man visar vägen.

Emil reads "The old man" and Victor reads "The Man".

Emil reads "The old man" and Oscar reads "The Lady".

 

 

 

 

 

 

På bilden har vi avslutat jobbet med sekundärfärgerna. Och en rolig upplevelse den här veckan var att vi fick se slutet på den stora Sverige resan.

AV: Vilma och Simon

 

vecka 39 med 5A

Veckan började bra med en studiedag i måndags. I tisdags började vi med ett nytt kapitel i matte, det heter geometri. Vi jobbar med kilometer , mil, meter och area.
På engelskan fick vi lära oss om positionsord och fråge-ord.Vi har gjort en övning två och två när man skulle gömma en nyckel på låtsas och sen skulle kompisen fråga på engelska vart den var. 

Uppvärming!

Klara, färdiga, SPRING!

I onsdags hade vi skoljoggen. Starten var vid Långtäppans lekplats och där var även uppvärmningen och mål. Vi sprang först till Tyrstugan och där var det en vattenkontroll. Sen sprang vi tillbaka igen.  Alla fick bra tider och placeringar!

Oliver och Simon promenerar iväg.

I torsdags hade vi samhällskunskap och fysik med 5b. Vi skulle bland annat väga olika föremål med gem. I dag,fredags, har vi haft slöjd.  Vi avslutade veckan med en mysig stund framför tv:n. Vi tittade på lillalöpsedeln.   

Här sitter de sex snabbaste killarna på mellanstadiet och pustar ut!

TREVLIG HELG!

AV: NORA OCH VICTOR.