Senaste nytt från klassen!

Den här veckan har vi börjat med ett nytt tema i fysik. Flyta eller sjunka heter det. Vi har fått göra olika uppdrag.

Vi har jobbat med kartan i geografi. Nu börjar vi bli riktigt duktiga på sjöar, älvar, berg, residensstäder och landskapen!

Vi har haft samhällskunskap med Lisbeth och lärt oss om cykling.

På bilden har vi jobbat med grundfärgerna. Vi målade samma motiv med de olika grundfärgerna som bakgrund. Det blev jättebra bilder!

Vi har tagit skolfoto och en del har varit på KM i friidrott. Oliver tog till och med guld i höjdhopp! 

I engelska har vi tränat på massor med dialoger som handlar om när man äter hemma eller på en restaurang. Idag gjorde vi en rolig en lek som heter Who is it? En i klassen får tänka på en valfri klasskompis och alla andra ställer frågor på engelska. Men den som svarar får bara svara Yes eller No. Sen gäller det för de som frågar att lista ut vem det är! Vi har också skrivit en text som heter This is me! och berättat för varandra på engelska.

Av: Anton och Oliver

Vecka 37 ! :D

Vi hade friluftsdag på tisdagen! Det var nio som gick vidare till KM i vår klass och det var Albin, Alexander, Oscar, Jacob, Oliver, Evelina, Nora, Felicia & Elin. Grenarna var höjdhopp, länghopp, kast med liten boll, 60 meter & 800 meter. Vi fick en del av stormen Katja på oss då! Men det regna inte i alla fall! Vi hade jätteroligt!

Emilia och Ellie startar ett 60 meterslopp

Alla väntar på sin tur och laddar inför kast med liten boll.

 

Oliver hoppade högt och klarade 125 cm!

Elin tar sats och gör ett långt hopp!

I klassrummet har vi bland annat tränat på 6:ans, 7:ans, 8:ans & 9:ans multiplikationstabell, en varje dag. Vi har också jobbat med the body and clothes på engelskan. Idag har vi börjat skriva på en egen berättelse. Först skulle vi göra en planering av vad berättelsen skulle handla om. 

I början av den här veckan var det många i klassen som var hemma och var sjuka. Det var bara 14 elever som var här! Men nu är alla friska igen!

Av:Elin & Albin!

Tredje veckan

Denna vecka har Dan och våran vaktmästare monterat fast en TV på väggen i vårt klassrum!! Med TV:n kan vi kommunisera med andra svenska skolor i andra delar av världen.

Vi har tränat på Svealands landskap, så nu kan vi dem.  I engelska har vi tränat på klockan. I svenska har vi lärt oss vad som ska stå med en liten bokstav och vad som skrivs med STOR bokstav.

I biologi har vi fortsatt vår arbete med att skriva faktatexter om växter, djur och svampar. När vi blir klara kommer man kunna läsa några av faktabladen här på våran blogg. De kommer att ligga högst upp på sidan under Sveriges natur.

Här är Felicias och Vilmas "hemliga meddelande".

På bilden har vi målat ett konstverk som vi kallar ”Hemliga meddelandet”.

Just nu håller vi på att titta på Lilla Aktuelt på vår stora TV. Det är ett jättebra nyhetsprogam för barn.

Av Emilia och Arvid

V.35

Vi har gjort skogsbingo och poängjakt på Rudsberget med 5b igår. Nu bytte vi grupper och det var roligt att leta efter nya saker i skogen.

Evelina och Oliver B har hittat en kantarell och en gul blomma.

Emil O, Simon och Jesper hittade en ganska stor skalbagge!

Emilia och Filip funderar på vad de ska leta efter härnäst!

 

 

 

 

 

 

På onsdagen startade vi ett nytt arbetsområde i biologi. Vi började med att gå till skogen vid Långtäppan och där skulle vi ta kort med kamerorna på 5 arter. Det var en svamp, en växt, ett litet djur, ett träd och ett blad. Vi fick vara två och två. I klassrummet har vi börjat att skriva på datorn om dom 5 arterna vi tog kort på. Det ska sen bli fakta-texter med våra fina bilder på.

Vi har läst vidare i Sixten-boken. Och vi har gjort ett engelskt test och en mattediagnos.

Veckans klassvärdar: Jacob och Klara