En skön vecka! =)

Den här veckan har vi spelat brännboll med 3b och det var roligt.

På tisdagen hade hela skolan vattenfestival ute på grusplanen och alla gjorde olika lekar med vatten. Vi hade en lek då vi fick en keps med en nål på toppen och så skulle vi spräcka vattenballonger med den! Det blev väldigt blött! 

Efter lunchen hade alla sexor fotbollsmatch mot lärarna, lärarna vann med 3-2.

På kvällen på tisdagen bjöd vi in alla föräldrar på brännboll och spelade med dem. När vi hade spelat gick klassen och Sara till pizzerian och käkade. Det var en jätte bra kväll!

Annars har vi bara städat, kollat på film och tränat sångerna för skolavslutningen.

 Av: Emil och Anton

Här ser ni bilder från vattenfestivalen och våran klasskväll:

DSCF1400     DSCF1399DSCF1398DSCF1393DSCF1392DSCF1388DSCF1454 DSCF1427 DSCF1428 DSCF1433 DSCF1440 DSCF1447 DSCF1448 DSCF1449 DSCF1450 DSCF1451 DSCF1452 DSCF1453

v.23

 På tisdagen hade vi orienteringsdag i Tyr och fick springa olika banor med tre kontroller på varje, det fanns även två längre banor med 8 kontroller. Till lunch fick vi hamburgare. Vi var i skogen från kl.10-13.

DSCF1374 DSCF1367 DSCF1368 DSCF1370 DSCF1371 Den här veckan har vi haft den sista historia och teknik lektionen. Vi fick glass av Lisbeth och Sara.

Vi städade i skåpen och tömde mapparna på arbetsblad. Vi håller på att avsluta arbetet med Huset och alla skriver nu på sista kapitlet.

Nu har vi bara två ”Desperados”- avsnitt kvar att se. Vi övar på våra presentationer av naturtyperna i biologi.

Av: Klara & Emilia

v.22

Den här veckan har vi träffat de nya klasserna inför 7:an. Då gjorde vi händer som vi skrev om oss själva. Vi åt lunch uppe på Rudsskolan den dagen, vi fick fiskgratäng. Vi fick även ett litet fika med en bulle och festis.

DSCF1366

Jacob, Albin, Elin och Oscar jobbar med sin film ”I badhuset”.

DSCF1365

Victor, Anton och Vilma jobbar med sin film.

DSCF1364

Oliver, Emil och Emilia håller på med sin film. Det är många bilder som ska tas!

Den här veckan har vi också gjort animerade filmer. Vi fick låna ipads och stativ till att göra filmerna. Om man går in på 6a´s egen sida och klickar på Våra animerade filmer kan man titta på dem där. Vi fick även lära oss mer om vad olika slags filmer heter och hur de är gjorda.

Det här var våran sista vecka med läxor eftersom det snart är sommarlov, skönt!

Vi hade två extra musiklektioner på måndagen och torsdagen, vi övade på sången till skolavslutningen och vi fick även vara inne i rummen och öva på att spela t ex piano eller gitarr.

Av: Oscar & Emilia

Vecka 21

DSCF1340 DSCF1342 DSCF1347 DSCF1349På tisdagen så var vi på Skogens dag på I2.

Där fanns det många olika stationer som vi gick till. Vi fick smaka kolbullar, lära oss om hur man släcker en brand på en annan människa, gå en ”hitta-vilse”-stig och lära oss mycket annat som handlar om skogen här i Värmland. Vi cyklade dit med 6b och det gick jättebra. Vi delade in oss i 4 grupper också så fick vi en egen ledare: Sara, Lisbeth, Sofie eller Sebastian. Vi grillade korv till lunch.

 

I torsdags försökte vi skypa med Grace och barnen i Bagamoyo i Tanzania men det gick tyvärr inte så bra. Det var nog strömavbrott för vi fick ingen kontakt. Men 6B kunde skypa sen när vi var på idrotten.

Den här veckan har vi haft Sofie i klassrummet både onsdag och fredag för då har Sara jobbat med alla våra betyg!

DSCF1359Det har också varit rockringstävling för hela skolan. Emilia, Elin och Alexander gjorde ett bra jobb för 6A men det räckte inte riktigt hela vägen till vinst. Det blev Elin i femman som vann tillsist!

Vi åkte på vår första och sista klassresa på fredagen. Den berättar vi mer om nästa vecka!

Vecka 20

DSCF1331

Alla hjälptes åt att laga lunchen!

På fredagen den 17 maj åkte vi ut med Solbussen. Vi åkte till Lungfors-ravinen vid Filipstad och där hade vi jättekul! Till lunch lagade vi kycklingwook med nudlar och det var riktigt gott. Det var många som ville vada till den lilla forsen trots att vattnet inte var särskilt varmt. Innan vi åkte tillbaka körde vi dunken och nästan hela klassen var med =)

Vi hade en jättebra dag med sol och värme! Mer bilder kan ni titta på under fliken ”Skolarbeten”.

DSCF1300

Här ser ni en sugrörsbro med mycket hållbar konstruktion!

Tidigare under veckan har vi jobbat med teknik och då fick vi bygga broar med hjälp av sugrör och häftmassa. Broarna skulle hålla för minst ett hekto. Antons och Filips bro höll för 1,4 kg! Vi har också sett några filmer. Mer bilder under fliken ”Skolarbeten”.

 

 

 

Vi har också skrivit på ”Huset”. De flesta är klara med kapitel 6 och har börjat skriva på kapitel 7. Sen har vi avslutat arbetet i religion med en frågesport och en samarbetsövning.

/Oliver & Alexander

V.18

Den här veckan har vi jobbat med geografi väldigt mycket för att vi har haft nationella prov i geografi. Nu har vi har haft vårat sista nationella prov för i 6:an! Alla har verkligen kämpat jättemycket! Nu blir det inga mer nationella prov förrän när vi går i 9:an.

Det var Victor och Arvid som höll i idrotten. Då körde vi ”dodch-boll”, ”fotbollskiller-boll”, moroten och madrass- fotboll.

Oscar och Albin har fyllt 13 år den här veckan och båda fyllde år när vi hade nationella prov.

Vi har jobbat med enpunktsperspektiven på bilden och alla håller på att bli klara.

AV: Vilma & Evelina

Vecka 17.

Den här veckan har vi har vi haft de 3 delproven på det engelska nationella provet. Först hade vi läsförståelse, sen hade vi hörförståelse och sist så skulle vi skriva en text på engelska.

Vi har också förberett oss inför de nationella proven i geografi och då repeterade vi Nordens kartnamn, jobbade med Sydamerika och pratade om naturkatastrofer med 6B. Det är det sista provet vi har kvar av de nationella och det gör vi nästa vecka. Sen är vi klara!

På bilden så har vi jobbat med enpunktsperspektiv och försökt att skapa djup i våra bilder.   

DSCF1273

och så här blev några av bilderna!

                                                skrivet av Jacob och Emil