En skön vecka! =)

Den här veckan har vi spelat brännboll med 3b och det var roligt.

På tisdagen hade hela skolan vattenfestival ute på grusplanen och alla gjorde olika lekar med vatten. Vi hade en lek då vi fick en keps med en nål på toppen och så skulle vi spräcka vattenballonger med den! Det blev väldigt blött! 

Efter lunchen hade alla sexor fotbollsmatch mot lärarna, lärarna vann med 3-2.

På kvällen på tisdagen bjöd vi in alla föräldrar på brännboll och spelade med dem. När vi hade spelat gick klassen och Sara till pizzerian och käkade. Det var en jätte bra kväll!

Annars har vi bara städat, kollat på film och tränat sångerna för skolavslutningen.

 Av: Emil och Anton

Här ser ni bilder från vattenfestivalen och våran klasskväll:

DSCF1400     DSCF1399DSCF1398DSCF1393DSCF1392DSCF1388DSCF1454 DSCF1427 DSCF1428 DSCF1433 DSCF1440 DSCF1447 DSCF1448 DSCF1449 DSCF1450 DSCF1451 DSCF1452 DSCF1453

Vecka 12

Tja!!

Den här veckan har vi gjort de muntliga nationella proven i matte. Under tiden har vi haft Sofie i klassrummet. De som har franska har gjort franska-prov.

Vi har jobbat med kapitel 2 till Huset och även gjort ett fönster i huset. På torsdagen fick vi sluta kl.13:45 istället för 14:40 för Sara skulle på ett möte där de skulle prata om de nya klasserna i sjuan. Vi har gjort diagnoser i kapitel 7, 8 och 9 i matte.

På samhällskunskapen har vi fått bygga våra egna samhällen i små grupper. I fysik har vi jobbat med ljud, luft och tryck inför de nationella proven i fysik.

På klassrådet pratade vi om klassresan.

Av: Klara & Emilia

Nu är vi igång igen!

Den här veckan har vi bara gått i skolan i tre dargar. Men vi har hunnit rätt mycket ändå.

På bilden har vi gjort ”Kvinnan med blå krage” som Picasso målade för länge sen. I matten så har vi avslutat statistik och börjat med problemlösningar.

På idrotten hade vi volleyboll. Vi spelade i hela idrottsalen.

I svenska gjorde vi privatannonser med rubrikerna SÄLJES, EFTERLYSNING OCH BREVVÄN SÖKES. Vi har också jobbat i Språklära med kapitlet Substantiv 2.

Vi jobbade precis idag med verb i engelskan, både regelbundna och oregelbundna.

Evelina läser en bra bok.

Jacob jobbar med sina IUP-mål.

HOPPAS NI HADE EN BRA VECKA NI MED!

HEJ DÅ! /Skrivet av Anton

v.36

 

Den här veckan har varit bra!  Den här veckan har vi jobbat med de vanliga ämnena.

Det har varit roligt att ha lektioner på rud. Vi har haft  B-språk, slöjd och hemkunskapslektion. 

I bilden har vi jobbat med stilleben. Sara ställde upp en vas, ett äpple och två små ljusstakar som vi skulle rita av. När vi har bild så går vi till grann-klassrummet. Det är i våran nya bildsal.

I biologin har vi pratat om ögonen och hur dom funkar. I kemin har vi pratat om blandningar och lösningar. En blandning är när man ser ingerdienserna i tex en godispåse. En lösning är när man inte kan se ingridenserna.

I matten har vi jobbat på i det första kapitlet och vi har kört ett mattespel. Vi har skrivit en reseskildring på svenskan. I engelskan har vi repeterat alfabetet, siffrorna och att säga när någon är född. Vi har också läst på engelska om fem olika kattdjur.

anton och albin

V.17

HEJ HEJ BLOGGEN

 

Den här veckan har vi börjat  med vinlar i matte. Och vi har skypat med Tanzania. Vi har haft vårt första glosförhör sen vecka 5. Vi har tagit fram dom tre mest skrivna sakerna i reflektionen och röstat vilket som var bäst.

ANTON / SIMON

V.43

Evelina och Anton på minnespromenaden i skogen.

Den här veckan börjades med FN-samlingen. Den kan ni läsa om under det här inlägget! Sen på tisdag skulle vi gå ut på en minnespromenad och det var början på vårt EU-projekt. Då var vi ute i skogen och kollade efter saker till exempel paraply, pensel, glödlampa och mycket annat.

 

 

En rosa baddräkt i ett träd!

En pensel låg på stigen.

Sen när vi kom tillbaks till klassrummet skulle vi försäka komma ihåg alla grejor och sen lista ut vad alla sakerna hade gemensamt. Vi kom ganska snabbt på att det var VATTEN

 

På onsdagen gjorde vi en brainstorming kring vatten. Vi kom på massor! Och så fick vi svara på några frågor.

Här är en fråga: Hur många procent av vattnet på vår jord är sörvatten?

a) 10%            b) 0,5%              c) 3%

Skriv svaret som en kommentar!

Detta EU-projekt heter Water is life och vi ska hålla på med det ända till 2013. Dom andra länderna som är med är Ungern, Grekland, Polen, Spanien och Turkiet.

 

Mary, hon som hade praktik hos oss i 4an, kom och hälsade på oss nu i veckan! Hon kom för att intervjua några av oss barn och även lärare. Hon ska skriva ett arbete om hur det är att gå i skolan i Sverige och sen ska hon jämföra det med hur skolan är i Libanon. Mary åker till Libanon senare i vinter och sen till våren kommer hon tillbaka till oss och berättar och visar bilder på hur barnen har det i skolan där. Det ska bli jättekul!

Idag ska vi avsluta ett kapitel i engelska Let” go shopping in London” med ett teaparty!

Skrivet av Anton och Felicia

Senaste nytt från klassen!

Den här veckan har vi börjat med ett nytt tema i fysik. Flyta eller sjunka heter det. Vi har fått göra olika uppdrag.

Vi har jobbat med kartan i geografi. Nu börjar vi bli riktigt duktiga på sjöar, älvar, berg, residensstäder och landskapen!

Vi har haft samhällskunskap med Lisbeth och lärt oss om cykling.

På bilden har vi jobbat med grundfärgerna. Vi målade samma motiv med de olika grundfärgerna som bakgrund. Det blev jättebra bilder!

Vi har tagit skolfoto och en del har varit på KM i friidrott. Oliver tog till och med guld i höjdhopp! 

I engelska har vi tränat på massor med dialoger som handlar om när man äter hemma eller på en restaurang. Idag gjorde vi en rolig en lek som heter Who is it? En i klassen får tänka på en valfri klasskompis och alla andra ställer frågor på engelska. Men den som svarar får bara svara Yes eller No. Sen gäller det för de som frågar att lista ut vem det är! Vi har också skrivit en text som heter This is me! och berättat för varandra på engelska.

Av: Anton och Oliver

V.18

Vi har jobbat med geometri: vinklar och skalor och månghörningar. I NO har vi startat upp ett grupparbete om naturen, luften och vattnet.

På torsdagen kom en dam som hette Margareta till oss och lärde oss om bibeläventyret.

I engelska så jobbade vi med kläder. Vi har också hälsat på i våran fadder-klass 1a.

Jacob  & Anton