Vecka 20

DSCF1331

Alla hjälptes åt att laga lunchen!

På fredagen den 17 maj åkte vi ut med Solbussen. Vi åkte till Lungfors-ravinen vid Filipstad och där hade vi jättekul! Till lunch lagade vi kycklingwook med nudlar och det var riktigt gott. Det var många som ville vada till den lilla forsen trots att vattnet inte var särskilt varmt. Innan vi åkte tillbaka körde vi dunken och nästan hela klassen var med =)

Vi hade en jättebra dag med sol och värme! Mer bilder kan ni titta på under fliken ”Skolarbeten”.

DSCF1300

Här ser ni en sugrörsbro med mycket hållbar konstruktion!

Tidigare under veckan har vi jobbat med teknik och då fick vi bygga broar med hjälp av sugrör och häftmassa. Broarna skulle hålla för minst ett hekto. Antons och Filips bro höll för 1,4 kg! Vi har också sett några filmer. Mer bilder under fliken ”Skolarbeten”.

 

 

 

Vi har också skrivit på ”Huset”. De flesta är klara med kapitel 6 och har börjat skriva på kapitel 7. Sen har vi avslutat arbetet i religion med en frågesport och en samarbetsövning.

/Oliver & Alexander

v.49

Vi skypar med barn i Tanzania!

I onsdags pratade vi via skype med en skola i Tanzania. Några av oss fick presentera oss. Det var en skola där man pratade engelska så vi fick prata engelska med dem.

 

 

 

Morgonfika vid Arnäs udde.

På torsdagen var vi ute med solbussen. Vi var vid Arnäs udde och fick lära oss hur man ska göra upp eld på ett smart sätt. När vi hade en bra eld fick vi koka upp nudlar. Sen fick vi kycklingwok och nudlarna som vi hade lagat.

Här ser ni fler bilder från dagen:

Temat var ELD så vi fick göra upp en egen eld i våra grupper.

 

Vi fick använda knivar för att tälja till stickor som var bränsle till elden.
Sen fick vi tända elden!
Alla grupper kokade nudlar över sin eld.
Lunchen var en jättegod kycklingwok som alla hade hjälp till att laga! Mums!
Vi hade en jättehärlig dag!

Av: Oliver & Emilia