Vecka 17.

Den här veckan har vi har vi haft de 3 delproven på det engelska nationella provet. Först hade vi läsförståelse, sen hade vi hörförståelse och sist så skulle vi skriva en text på engelska.

Vi har också förberett oss inför de nationella proven i geografi och då repeterade vi Nordens kartnamn, jobbade med Sydamerika och pratade om naturkatastrofer med 6B. Det är det sista provet vi har kvar av de nationella och det gör vi nästa vecka. Sen är vi klara!

På bilden så har vi jobbat med enpunktsperspektiv och försökt att skapa djup i våra bilder.   

DSCF1273

och så här blev några av bilderna!

                                                skrivet av Jacob och Emil

V.37

De mindre barnen har haft friluftsdag i onsdags och några i klassen var funktionärer. Det var friidrott så de fick springa 60 meter, hoppa längd och höjd och kasta boll.

I matten håller några på att göra diagnosen till första kapitlet. Det handlar om decimaltal.

I engelskan har vi tränat på att berätta om ett husdjur för datorn. Först så skrev alla en text som vi sen skulle öva på hemma. Sen fick alla spela in på datorn  när man läste sin text.

Vi har haft en lång biologi läxa som vi skulle kunna berätta om maten väg och delarna. Vi skulle berätta om tänderna, luftens väg och delarna.

På kemin lär vi oss om syror och baser.  Syror är surt och frätande och baser är motsatsen till syror. Syrornas pH värde är mellan 0 -7 och basernas pH värde är mellan 7-14.

I bild har vi gjort klart alla stilleben också har vi gjort roliga gubbar. Nedanför ser ni några av våra ”gubbar”!

Vid datorn den här veckan: Jacob och Alexander

V.35

Vi har gjort skogsbingo och poängjakt på Rudsberget med 5b igår. Nu bytte vi grupper och det var roligt att leta efter nya saker i skogen.

Evelina och Oliver B har hittat en kantarell och en gul blomma.

Emil O, Simon och Jesper hittade en ganska stor skalbagge!

Emilia och Filip funderar på vad de ska leta efter härnäst!

 

 

 

 

 

 

På onsdagen startade vi ett nytt arbetsområde i biologi. Vi började med att gå till skogen vid Långtäppan och där skulle vi ta kort med kamerorna på 5 arter. Det var en svamp, en växt, ett litet djur, ett träd och ett blad. Vi fick vara två och två. I klassrummet har vi börjat att skriva på datorn om dom 5 arterna vi tog kort på. Det ska sen bli fakta-texter med våra fina bilder på.

Vi har läst vidare i Sixten-boken. Och vi har gjort ett engelskt test och en mattediagnos.

Veckans klassvärdar: Jacob och Klara

Tea party

We talk about  the weather and drink tea  and eat sandwiches  and cookies. We ask each other if they want something to eat or drink.

We had very fun!

Tea, juice, sandwiches, butter, jam, cheese, ham and cookies.

/Ellie and Jacob