Vecka 21

DSCF1340 DSCF1342 DSCF1347 DSCF1349På tisdagen så var vi på Skogens dag på I2.

Där fanns det många olika stationer som vi gick till. Vi fick smaka kolbullar, lära oss om hur man släcker en brand på en annan människa, gå en ”hitta-vilse”-stig och lära oss mycket annat som handlar om skogen här i Värmland. Vi cyklade dit med 6b och det gick jättebra. Vi delade in oss i 4 grupper också så fick vi en egen ledare: Sara, Lisbeth, Sofie eller Sebastian. Vi grillade korv till lunch.

 

I torsdags försökte vi skypa med Grace och barnen i Bagamoyo i Tanzania men det gick tyvärr inte så bra. Det var nog strömavbrott för vi fick ingen kontakt. Men 6B kunde skypa sen när vi var på idrotten.

Den här veckan har vi haft Sofie i klassrummet både onsdag och fredag för då har Sara jobbat med alla våra betyg!

DSCF1359Det har också varit rockringstävling för hela skolan. Emilia, Elin och Alexander gjorde ett bra jobb för 6A men det räckte inte riktigt hela vägen till vinst. Det blev Elin i femman som vann tillsist!

Vi åkte på vår första och sista klassresa på fredagen. Den berättar vi mer om nästa vecka!

v.11

Den här veckan har vi haft nationella prov i matte på onsdagen och fredagen.

Vi har börjat jobba med ”Vi i 6a” i religon och ”Världens naturtyper” i geografi/biologi.

I engelska har vi fortsatt med Clothes i Good Stuff.

Vi har haft frågesport på historian. Det var fyra lag som tävlade mot varandra. Det handlade om stormaktstiden.

I kemin har vi avslutat arbetet om ”Matens Kemi”.

Vi har fått information av Ylva,Christina och Anders som jobbar på Rudskolan. Vi har även haft klassråd där det har kommit med en ny punkt ”Rudskolan”.

Vi har bara haft en lektion med B-språk pga Nationella proven.

I svenska har vi skrivit klart första kapitlet till ”Huset” och de flesta har målat klart sin bild.

av: Alex & Evelina

EU-besök

På tisdag förmiddag kom alla lärare från Eu-protektet hit till Färjesstadsskolan. Från Spanien kom även några elever.

Vid nio tiden fick de som var gudier i 6a och 6b gå möta den gruppen de skulle guida. Spanien fick delas upp i två grupper för de var så många. Från 6a var det Victor, Emil, Elin, Evelina, Anton och Nora som guida. Alexander var tyvärr sjuk så han kunde inte guida utan Nora fick ersätta hans plats. Vi visade och gick runt hela skolgården med dem. Varje grupp fick stanna i ett klassrum och vara där i ungefär 10 min.

Efter de blivit guidade fick alla en paus och efter pausen var det dags för teatern. Emilia och Oscar var med i teatern Olles skidfärd. Den var väldigt bra! Det syntes att de hade tränat mycket på den.

Det var fem spanska elever som har varit med i vårat klassrum de här 3 dagarna. Det har varit kul att prata engelska med dom! Vi har nog alla fått nya kompisar!

Om ni klickar under EU-projektet: Water is life så kan ni se bilder från de här dagarna.

//Elin & Evelina

v.38

Klassfotbollsgänget! =) Foto: Lena Ejerfeldt

I måndags hade vi klassfotboll. Vi vann med 6-2.Victor och Albin gjorde 2 mål och Ellie och Alex gjort 1 mål. Det var sista matchen den här säsongen.

 

 

 

 

Matte:Vi har jobbat klart med kap.1 och ska nästa vecka börjar vi med kap.2. Vi alla har varit på lite olika ställen på kapitlet. Men nu alla har gjort färdigt diagnosen.

Kemi:Vi avslutar med vårat jobb i kemin. Vi har haft test och många tyckte det gick bra.

Biologi: Vi har läst om alla farliga sorters droger. Vi ska också ha prov på onsdag.

Svenska: Vi har skrivit protokoll. Vi har läst ett kapitel i äventyrsveckan och jobbat i häftet.

Engelska: Vi har jobbat med have/has och läst om konstiga saker om djur.

Hemkunskap: Vi har lagat pasta med tomatsås. Det blev gott!

Bild: Vi har tränat på att måla porträtt. Vi målar med kolkrita.

På onsdag och torsdag har vi haft vikarie för Sara har varit på kurs.

Av: Emil och Evelina:)

Första inlägget det här året!!

Starten på det här året har vart bra! Det har varit kul att träffa alla kompisar igen! Förra veckan börja första dagen som vanligt. Vi var på simskola på tordagen! Våran simlärare hette Robin.På fredagen bytte vi slöjdgrupper så dem som hade syslöjd bytte till träslöjd och dem som hade träslöjd bytte till träslöjd.

Den här veckan har vi haft vikarie! Sara har fått åka till Spanien och se hur det är på en spansk skola. Vår vikarie hette Gunilla och var jättesnäll! Vi har börjat med Matteborgen 5b i matte. I engelska har vi börjat med ett nytt kapitel! Vi har vart och simmat två gånger den här veckan! Alla verkar tyckt att det har vart kul!:)

Av: Jacob & Evelina

v.42

Den här veckan har vi börjat med ett nytt kapitel i matte. Kapitlet heter Decimaltal.

I engelska har vi jobbat med At the football match. Vi gjorde två olika dramor. En där några jobbade på turist-information och dom andra var turister. Det andra var att den ena jobbade på en leksaksaffär och den andra  frågade t ex How mutch is this?

Vi har även börjat göra planscher till vårat disco! :)

I tisdags så var vi på Ruds parklek och körde en cyckel-bana. Den var rolig!

Av: Jacob och Evelina

 

Upplevelsedag

Anton, Evelina, Nora, Oliver H och Oliver B spelar kolare.

Vi har varit på kulturskolan tillsammans med 4b. Vi jobbade med teater, dans, bild och musik. Det handlade om ”Skrômt” som är naturväsen som folk förr i tiden trodde fanns. Det var t ex troll, näcken, tomtar, jättar, älvor och skogsrået. Gustaf Fröding har skrivit dikten Skrômt. När vi kom dit så hade lärarna där en liten teater av Skrômt. Sen fick vi vara i tre olika grupper.

 

Här kommer trollen fram!

På teatern fick vi göra en teater av Bergslagstroll-dikten som Gustaf Fröding också har gjort. Den handlade om några kolare som mötte några troll. Vi fick lära oss att spela trummor.

 

 

Vi fick göra egna masker som vi sedan hade till dansen.

På bilden och dansen fick vi göra masker som vi dansade med. På bilden och musiken fick vi  skriva en mening på ett papper och skicka vidare så det blev en rolig historia. Sen kunde man välja att göra en rapp om en historia eller så rita man en bild av det sista pappret vi fick.

 

Dansarna visar sina snygga masker.

Sedan redovisa vi det vi gjorde sist på upplevelsedagen. Alla hade gjort jätte många fina saker. Sedan åkte vi hem med buss.

 

Av:Victor och Evelina