Klassbloggar och Skype i ett utvecklingsprojekt

Här kan du läsa om utvecklingsprojektet Klassbloggarna och om forskningsprojektet Sociala medier i klassrummet. Du kan också läsa om hur du själv kan skaffa dig en blogg eller om hur du kan använda bloggar i din undervisning.

Utvecklingsprojektet startade i september 2010 och kommer att pågå minst till slutet av 2014; kanske längre. Det drivs av skolorna och lärarna i projektet, med stöd från Barn- och ungdomsnämnden, Karlstads kommun, Filipstads kommun, Nacka kommun och Internetfonden.

De klasser som är med i utvecklingsprojektet har kontakt med andra skolor och klasser över nätet via Skype och de har också var sin klassblogg. Åldrarna på barnen i de klasser som deltar är från förskoleklass till årskurs sex (läsåret 2012 – 13).

Här intill (och nedan) hittar du länkar till några av dessa klassers bloggar.

Välkommen att utforska och kommentera gärna barnens bloggar!

/dan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>