Att skaffa valp

en glad treveckors golden valp

en sovande tik och en sovande hane.
en sömntuta.

Det här är några råd om vad du behöver göra innan valpen kommer hem.

1: Se till så att valpen inte kan tugga i sig småsaker eller giftiga kemikalier och blommor.

2: Saker du behöver göra innan valpen  kommer hem: ha en mat och vattenskål redo,gör iordning en bädd åt den för den blir ofta trött av allt det nya.

3: Bra att ha saker: en tennisboll, några gummileksaker helst pipande för det är ju jättekul och någon dragleksak.

4: Ta ledigt någon vecka och stanna hemma med valpen så att den vänjer sig vid alla lukter och nya saker.

5: Tänk efter noga innan du skaffar hund, för det blir både mycket jobb och pengar. Välj noga vilken ras som passar dej och din familj.Välj en bra uppfödare och se till så att valpen mår och ser bra ut.

6: Vad du behöver för saker till valpens hälsa: en stålborste och en kam. Åk till en veterinär och kolla så att den mår bra helst en gång om året. Kom ihåg att välja rätt foder till hunden och diska alltid ren skålen om du ger din hund t.ex kött men torrfoder är rekommenderat. Om du har tänkt skaffa en långhårig ras måste den badas minst en gång i kvartalet men se till så att den inte får vatteneksem eller att hundens kroppsliga oljor åker av.

7: träning! visa alltid godisen så att hunden blir uppmärksammad och straffa ALDRIG hunden det kan leda till agressivitet.

sitt:visa biten strax framför nosen på hunden och lyft handen sakta och säg sitt. Hunden borde då sätta sig för att se godisbiten om den inte gör det kan du trycka lätt på baken.Beröm den genast och ge den godisen.

ligg:När hunden har satt sig ner flyttar du godisen nedåt och lite lite bakåt och säg ligg. Den bör då lägga sig ner för att ta och se godisen. genast ger du den godisen och berömer.

fot:visa godisbiten,gå ganska fort lägg upp handen mot axeln. Om hunden går med sitt högra framben bredvid ditt lår och tittar uppmärksamt på dej berömer du den och ger den godisbiten.

      Nu vet du lite om hur man ska göra men kom ihåg att läsa på.

                                                                               av: Johanna Helmersson.

5 kommentarer till Att skaffa valp

 1. sara skriver:

  Mycket text och söta valp bilder Johanna
  MVH Sara

 2. Annelie Kjörsvik skriver:

  Hej
  Vilken jättebra beskrivning om vad man ska tänka på innan man skaffar hundvalp. Du har också gjort bra förklaringar på hur man kan träna sin valp på olika saker. Det här kan många som vill köpa hund ha användning av. Lycka till med ”din”valp i framtiden om du ska köpa hund.
  Hälsningar
  Annelie

 3. Jättebra Johanna! Bra text och fina bilder! ;-)

 4. Monica Helmersson skriver:

  Mysigt att titta på godingarna. Nu springer de fram till staketet och hälsar!

 5. Marianne Lööw skriver:

  Jätte bra skrivet, lätt förståeligt. Mycket bra beskrivningar, på hur man ska träna sin valp. Vi har ju inte haft hund innan, så det här är jätte bra information. Och vilka härliga bilder du har på valparna. Vi själva väntar nu på vår valp, och det ska bli en Golden Retriever.

  Mvh
  Marianne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>